Contact met Sterker Inzicht
skip to Main Content

Esther Bleeker

Esther Bleeker

“Als ik mijn beroep opnieuw mocht kiezen, dan koos ik vandaag weer voor het werk wat ik nu doe.”

Esther Bleeker | Sterker Inzicht

“Door te zien wie jij bent, zijn wie jij bent, door te zijn wie jij bent, zien WIE JIJ bent.”

Esther Bleeker

Vanmorgen werd ik wakker met een beeld van mijn eerste client die ik bezocht vanuit Sterker Inzicht. Ik zie haar nog staan, een dame van middelbare leeftijd, haar geverfde haren in een staart, rood gestifte lippen, een opvallende ketting om, die meteen uitnodigt om het verhaal daarachter te willen horen. We spraken af bij een hotel in Tilburg. Ik zou haar ambulant begeleider worden in haar thuissituatie maar de stap was voor haar nog te groot om mij in haar huis uit te nodigen. Zij wilde mij eerst op een neutrale plek ontmoeten, die ik haar uit liet kiezen.

Ik herinner mij haar verwachtingsvolle blik, die mij nieuwsgierig volgde terwijl ik het pad op kwam lopen. Ik voelde de spanning in mijn lijf. Hier loop ik dan, als Esther Bleeker van Sterker Inzicht, op eigen benen, in mijn ritme en in mijn tas die ik droeg, 20 jaar ervaring in de hulpverlening. Onze blikken ontmoetten elkaar onderzoekend en met een handdruk en een voorzichtige lach ontstond ons prille contact.

En nu, vijf jaar verder kijk ik terug naar dit moment. Herinneringen van cliënt gesprekken dienen zich aan, een blik van een cliënt die me ontroert, een stap naar buiten na jaren in huis te hebben gezeten, paniek telefoontjes, een foto van een meisje van 10 die het aandurft om mee op kamp te gaan, tranen, vreugdemomenten, diepste angsten.. ik word uitgenodigd door zoveel cliënten, om binnen te komen om dicht bij alle pijn en kwetsbaarheid te komen om samen de weg uit te stippelen waar rust mag zijn, waar zij helemaal mogen zijn met alle kwetsbaarheden maar lopend naar innerlijke kracht en zelfcompassie.

En met al deze ervaringen waarin ik een stukje meeloop met al deze mooie bijzondere mensen, zeg ik iedere dag nog steeds met trots; Als ik mijn beroep opnieuw mocht kiezen, dan koos ik vandaag weer voor het werk wat ik nu doe.

Vanaf mijn begin 20e ben ik als maatschappelijk werker ervaring op gaan doen. De diverse werkplekken hebben mij geholpen om enorm veel ervaring op te doen, jeugdzorg, school maatschappelijk werk, zorgcoördinator op een middelbare school, supervisie. Ik laat me graag telkens weer inspireren in trainingen en opleidingen. Zoals, wandelcoaching, ReAttach en trainingen zoals familie opstellingen, NLP en op het gebied van autisme. Ik neem mijn kennis, ervaring maar vooral mijn persoonlijke benadering mee in het contact.

Back To Top