Contact met Sterker Inzicht
skip to Main Content

ReAttach

ReAttach behandeling

Als praten niet helpt

Ineens merkte ik dat ik zonder in paniek te schieten de toets op school zat te maken.

Ik kan niet goed benoemen wat er gebeurt maar ik voel me zo rustig en ontspannen.

Ik kan mijn puberende dochter weer ontspannen benaderen, er viel een spanning weg waardoor we weer makkelijker kunnen communiceren.

Tijdens de sessie voel ik hoe alles wegstroomt, het geeft zo’n rust in mijn hoofd.

Wat een ruimte voel ik, meteen al na de eerste sessie, ik zat zingend op de fiets.

Waarvoor dient ReAttach?

ReAttach wint International Award voor wetenschappelijke methode met impact en inhoud op het gebied van psychisch welbevinden.”

ReAttach is een nieuw ontwikkelde methodiek die zich richt op het verbeteren van de informatieverwerking. Als praten niet helpt, is een kreet die past bij ReAttach. Verandering ontstaat vanuit opruimen van negatieve ervaringen en ruimte maken voor positieve veranderingen. Ieder mens ontwikkelt patronen, in sommige gevallen zit je soms vast in terugkomende belemmerende emoties. ReAttach kan hulp bieden om die patronen te doorbreken. Vandaar dat deze hulp breed inzetbaar is voor diverse klachten. Door middel van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking (het zgn. ‘trommelen’) van de handen worden het spanningsniveau, de concentratie en de emotiebeleving in balans gebracht. Het zorgt ervoor dat er ontspanning, inzicht en overzicht ontstaat. Hiervoor zijn gemiddeld 5 sessies nodig. ReAttach is een fijne hulp voor kinderen en jongeren maar zeker ook voor volwassenen met spanningsklachten. Bij begeleiding aan kinderen en jongeren, zal voorgesteld worden de ouders ook een sessie te laten doen. Doordat een kind/jongere nog zo verbonden is aan de ouder(s), helpt het om de ouder(s) mee te nemen in een sessie om ook het spanningsveld wat is ontstaan rondom de zorgvraag van hun kind in balans te brengen.

ReAttach kan hulp bieden bij allerlei klachten zoals:

  • stress of burn-out;
  • onrust in je hoofd;
  • concentratieproblemen;
  • problemen met structureren en plannen;
  • onzekerheid en faalangst;
  • spanningsklachten die boosheid, onrust veroorzaken enz.
Back To Top